Posted inUncategorized

Hands-on Sharkoon Elbrus 2

Deze stoel is uitgeprobeerd tijdens het maken van mijn kopersgids over gamestoelen. Tijdens de testdag heb ik verschillende stoelen geprobeerd en daarover heb ik kort mijn ervaring opgeschreven.

De Elbrus 2 stoel is bedoeld als (half) budget gamingstoel, speciaal voor de gamer met een kleine beurs maar toch een degelijke stoel wilt hebben. Het chassis is opgebouwd uit staal en bekleed met memoryfoam en PU-leder. Daarbij horen ook nog wat stoffen kussens, gemaakt uit een soort veloursstof.

Hoewel de stoel ontzettend stevig zit en lekker plat kan bewegen, piept de stoel bij het verstellen en verplaatsen. Het aandraaien van moeren helpt hierbij niet en doet denken dat de stalen moeren direct op het stalen chassis schuiven. Dit kan natuurlijk zijn omdat het een demo-model is geweest of dat de moeren te diep zijn ingedraaid. Hier ga ik dan ook even vanuit. Na contact met Sharkoon bieden zij ook washers aan die een eventueel kan verhelpen. Goede klantenservice.

De nek- en lendenkussens zijn niet heel comfortabel en doen door het veloursstof warm op de huid aan. Zonder deze kussens zit de combinatie toch lekkerder. Dat neemt niet weg dat de stoel geschikt is voor redelijk zware gebruikers, het maximumgewicht is dan ook 150 kg.

De wielen zelf zijn wel van zeer goedkope kwaliteit. De wielen zijn opgebouwd uit plastic met een metalen kern, wat ervoor zorgt dat er eventueel wel wat krassen kunnen komen op de vloer. Hiervoor kan ik wel een vloermat of skate-wielen aanraden zoals de Sharkoon SW10.

Al met al is dit dus een degelijke stoel. Een stevige constructie maar wel met een wat jammere afwerking.