Posted inUncategorized

Hands-on Sharkoon Skiller SGS4 Gaming Seat

Deze stoel is uitgeprobeerd tijdens het maken van mijn kopersgids over gamestoelen. Tijdens de testdag heb ik verschillende stoelen geprobeerd en daarover heb ik kort mijn ervaring opgeschreven.

De SKILLER SGS4 is een gamingstoel die je omarmt. De stoel sluit nauw aan op het lichaam en is bedoeld voor de grotere medemens. Daarom heeft het een maximumgewicht van 150kg, een maximumlengte van 200cm, een hoge rugleuning en een wijde basis. Gemaakt op een stalen basis en bekleed met memoryfoam en PU-leder, is dit bijna een tank.

De montage blijkt bijzonder eenvoudig, al zijn de onderdelen onderling best zwaar. Monteren met twee personen is daarom aan te raden. De stoel zelf is redelijk hoog en komt misschien in het gedrang met een standaard bureau. Ja, het zal passen maar je moet ook rekening houden met de gasvering.

Een ander ding is de wijde basis. Die blijkt in de praktijk toch niet heel wijd als je brede heupen hebt. De opstaande rand drukt tegen de dijbenen aan en in combinatie met PU-leder kan dit een goede zweetpartij opleveren.

Met een prijskaartje van €354 is dit een stevige stoel, zowel in prijs als in vorm. Ben je een zwaardere gamer met een hoger bureau en niet al te brede heupen, dan kan dit een prima alternatief zijn voor super high-end gamestoelen.