Posted inUncategorized

Review Sharkoon SKILLER SGS30 Fabric

Introductie

Met de Sharkoon SKILLER SGS30 Fabric breidt de Duitse fabrikant van hardware en randapparatuur zijn assortiment gamestoelen uit met een ander model. Dit is onder andere al te lezen in onze koopgids Gamestoelen. Het nieuwe product in het assortiment is echter iets duurder, maar heeft ook enkele verbeteringen op zijn voorgangers, althans volgens de productinformatie van de fabrikant. Ik heb de SKILLER SGS30 Fabric gamingstoel voor je getest en wat is het een bakbeest. Maar dan wel op een goede manier.

De keuze van deze stoel komt vanuit mijn kopersgids voor gamestoelen!

Specs

Algemeen
Type schuim:Hardschuim dat zich naar je lichaam vormt
Schuim dichtheid:55 – 60 kg/m³
Frame constructie:Staal (Diameter: 19 mm)
Stoelhoes materiaal:Stof
Kleur versies:Black/Grey
Aanpasbare armleuning:3D
Grootte armleuning (L x B):26 x 9 cm
Mechanisme:Conventionele kanteling
Tilt Lock:
Aanpasbare Tilt Angle:3° – 14°
Gasveer:Klasse 4
Rugleuning stijl:High-Back
Aanpasbare rugleuning:90° – 165°
Hoofdsteun en lendenkussen:
Hoofdsteun & lendenkussen hoesmateriaal:Stof
Stervormig onderstel:Vijfsterrenvoet van aluminiumlegering
Wiel grootte:75 mm wielen met rem
Assemblage benodigd:
Veiligheidsstandaard
Stoel (Algemeen):DIN EN 1335-1/2
Gasveer:DIN EN 16955
Gewicht & Afmetingen
Zitoppervlak (B x D):54 x 49,5 cm
Maximale zithoogte:59 cm
Minimale zithoogte:49,5 cm
Max. hoogte armleuning vanaf de vloer:80,5 cm
Min. hoogte armleuning vanaf de vloer:64 cm
Hoogte rugleuning:88 cm
Breedte rugleuning schouder:56 cm
Afmetingen verpakking (L x B x H):88 x 69 x 37 cm
Max. lengte voor aanbevolen gebruiker:185 cm
Gewicht:25 kg
Max. draaggewicht:130 kg
Verpakkingsinhoud
SKILLER SGS30 FabricMontageschroeven
Hoofdsteun en lendenkussenInbussleutel (M8)
HandleidingInbussleutel (M6)

Zwaar en uitgebreid bakbeest

De SKILLER SGS30 Fabric is zwaar. Dit is echter niet verrassend, aangezien de afmetingen en het gewicht van de verpakte stoel al ruim boven het gemiddelde liggen, met een indrukwekkende 35 kg. Nadat de stoel naar boven was gedragen, was er eindelijk ruimte en tijd om te kijken naar wat de stoel precies heeft. In de bijbehorende doos zitten alle moeren, schroefjes en bouwinstructies. Dat laatste is nog wel eens een probleem. Veel fabrikanten vertalen de tekst direct uit het Chinees en dat levert nog wel eens onbegrijpelijke situaties op. Bij de SGS30 Fabric gelukkig niet.

Niet alleen zijn de montage-instructies eenvoudig te begrijpen, maar zijn ook de armleuningen alvast gemonteerd. Dit is vaak nog een lastig onderdeel als dit niet zo is. Sommige armleuningen hebben ingewikkelde bewegende delen die naadloos op elkaar moeten aansluiten. Daarnaast kunnen de schroeven maar op een manier worden vastgezet en neemt de handleiding je stap voor stap mee in het bouwproces via duidelijke tekeningen. Juist daarom is de montage geen probleem voor amateurs en bevat het over het algemeen geen instructies. Sharkoon heeft er zelfs handschoenen bij gedaan.

Toch is het aan te raden om bij de montage iemand anders mee te laten helpen. Dit maakt de montage veel gemakkelijker, omdat de afzonderlijke onderdelen toch relatief zwaar zijn. In ieder geval is de montage vrij vlot. Met wat goed gereedschap, zoals een ratel, is de montage in 20 minuten wel redelijk gefikst.

Ergonomie en design

Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de rug voldoende wordt ontlast. Om de achterkant verder te ondersteunen en het nog comfortabeler te maken, is de SKILLER SGS30 Fabric uitgerust met een los hoofdkussen en een lendenkussen. Beide kussens zijn bedekt met dezelfde stoffen hoes en accentueren zo het kleurverschil. De stof voelt prettig aan op de huid, is met een rits makkelijk te verwijderen en eventueel te wassen. De kussens zijn gevuld met memoryfoam, dat zich aanpast aan vrijwel elke lichaamsvorm.

Direct door naar de details. De SGS30 Fabric zet een mooi contrast neer tussen zwart, donkergrijs en lichtgrijs. De accenten zijn duidelijk te zien, van hoge kwaliteit en passen prima in elk huis. Er zijn in totaal 3 accenten op de SGS30 Fabric zelf. Op de achterkant zijn de logo en de naam van de fabrikant te zien ter hoogte van de nek. Het logo van de fabrikant is ook gestikt op de voorkant en de Sharkoon-tekst op de linkerschoudersteun. Verder is de rugsteun versierd met wit borduursel en is de lendensteun versierd met de naam en het bijbehorende logo van de SKILLER serie.

Gespecialiseerde details op een bepaald punt

Laten we eerlijk zijn, er zijn goede gaming-stoelen en slechte gaming-stoelen. Maar in vergelijking met andere stoelen in deze prijsklasse heeft de SGS30 Fabric echt veel te bieden. Zo kunnen de armleuningen op verschillende manieren worden ingezet, samen met een soort soft-gel bovenkant. Dit is een 3D-ontwerp, dus de armleuningen kunnen vooruit en achteruit, maar ook in een hoek naar buiten en naar binnen.

Het zitvlak op de SGS30 Fabric is soepeler en kan tussen 3 en 14 graden bewogen worden voor extra support tijdens het zitten. Bovendien kan de rugleuning, afhankelijk van de vereisten, traploos tot meer dan 165 graden worden schuin gezet. De gamestoel kan hierdoor vrijwel helemaal vlak worden gelegd. Daarom is de SGS30 Fabric ook perfect geschikt voor een dutje.

De basis

Zoals gebruikelijk bij Sharkoon, lijkt de fabrikant over het algemeen een nadruk te leggen op de bodemmontage. Het massieve aluminium vijfster, dat samen met de 75 mm wielen de basis vormt, zorgt voor een stevige basis. Over wielen gesproken, deze overtreffen die van de goedkopere voorlopers – en niet alleen qua formaat, maar ook qua afwerking.

Het andere belangrijke punt van de basis, is de gasvering die maximaal 130 kg aan kan. Deze vering kan heel wat gebonk en beweging aan. Helaas merkten we tijdens het testen dat de wielen toch wat gevoeliger zijn voor de bewegingen. Je schuift al toch snel op als je niet de remmen erop hebt staan. Dit vertelt wel dat de vering zijn werk prima doet.

Geen arme leuningen

De armleuningen kunnen in 3 verschillende richtingen heen en weer worden bewogen, heen en weer, zijwaarts en naar buiten. Net als bij het vorige model zijn deze mechanismen relatief soepel. Toch hoef je je geen zorgen te maken dat de armleuningen op het cruciale moment bezwijken. Ze zijn stevig en degelijk gemaakt. Hoe dan ook, de hoogte van de armleuning kan alleen naar boven of beneden worden verplaatst via een kleine schakelaar, die zich direct op de armleuning zelf bevindt. Met die knop kun je kiezen uit 6 verschillende hoogtes (aangrijpingspunten). Het gebied van de armleuningen meet 260 x 90 mm wat de meeste armen prima ondersteund.

De conclusie

Ja, de Sharkoon SKILLER SGS30 Fabric is een alleskunner. Het kan bewegen met zijn elegante, maar tegelijkertijd eenvoudige ontwerp en functionaliteit. Toch zijn het vooral de talrijke kleine maar fijne details die hem stukje bij beetje onderscheiden van andere modellen in zijn prijsklasse. Vergeet ook niet dat je dit model prima kan schoonhouden met een stoomreiniger, wat een stuk eenvoudiger is met de stof.

Hoe dan ook, of je nu een hoog of klein figuur hebt, een slank of eerder atletisch lichaam, het model is in principe geschikt voor een breed scala aan verschillende lichaamstypes. Dus als je op zoek bent naar een gamestoel die nog steeds relatief betaalbaar en geschikt is, moet je zeker de Sharkoon SKILLER SGS30 Fabric eens van dichtbij bekijken. De Sharkoon Skiller SGS30 Fabric is al te krijgen vanaf €299. En dat is echt niet duur voor deze kwaliteit.

De Golden standard wordt uitgereikt aan producten die ultiem zijn; de droom voor elke techneut en gamer.

  • Er is niks structureels om op aan te merken.
  • Het is zo innovatief dat het lastig is om hieraan te tippen.
  • Deze award wordt niet vaak gegeven, alleen de topproducten krijgen dit merkje.

Gebruikt in combinatie met: